fbpx

Gemeente Katwijk gaat viral met vuurwerkcampagne

57.5% minder vernielingen!

Vuurwerkschade. Elke gemeente kent het, elke gemeente wil het minimaliseren. Maar hoe doe je dat? Hoe spreek je de jeugd aan? Ons antwoord was interactieve content. Content, die uiteindelijk viral is gegaan, waarmee we de plaatselijke jeugd niet alleen informeerden maar ook hebben aangezet tot actie. De vraag ‘Hoe gaan we vuurwerkschade te lijf’ hebben we kunnen beantwoorden met de ‘Houd de boel heel’ campagne. Het resultaat, nog naast een viral campagne voor de Gemeente Katwijk: 57.5% minder vernielingen!

Via gamification werd offline en online gecombineerd. De game werd offline gespeeld, de prijskaartjes moesten gevonden worden. Wanneer je de QR Code scande, werd je ‘gerickrolled‘. Zelf ‘gerickrolled’ worden? Check de video hiernaast.

De opdracht van de gemeente katwijk

De samenwerking met de Gemeente Katwijk kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Al in 2015 kregen wij de opdracht om op geheel eigen wijze vuurwerkschade te bestrijden. En dat ‘geheel op eigen wijze’ lukt ons wel. In 2018 hebben we bijvoorbeeld een campagne ontwikkeld gebaseerd op ‘Fortnite Battle Royal’. Door in te spelen op de belevingswereld van de jongeren, kunnen we heel direct en toch luchtig communiceren.

Ook viral gaan met jouw gemeente?

Onze diensten

Videocontent

Wij produceren videocontent voor overheidsinstanties. Denk aan video’s voor social media, de website, maar ook voor intern gebruik. 

Fotografie

Als overheidsinstantie zijn goede foto’s een essentieel onderdeel van de communicatiestrategie. Wij helpen u hier graag bij.

Projectmanagment

Heeft u een vraagstuk waar een creatieve oplossing voor nodig is? Wij nemen het project graag op ons. Zo hebben wij voor de gemeente Katwijk een effectieve campagne tegen vuurwerkschade opgezet.

Bekijk hier een gedeelte van onze portfolio

Video´s ingezet door overheidsinstellingen

Bekijk hier een gedeelte van onze portfolio

Wij werken zowel voor lokale, regionale en landelijke overheidsinstellingen. Bekijk hier een gedeelte van onze portfolio.

Ook viral gaan met jouw gemeente?