De Zintuigfabriek is begonnen met het idee dat jongeren veel meer willen en kunnen, dan dan veel volwassenen over ze denken. Wij zagen dat een grote groep jongeren in Katwijk, hun ei niet kwijt konden. Voor kinderen worden volop activiteiten geregeld en jongvolwassenen kunnen naar de kroeg, festivals of club.

Vooral de doelgroep 16/17 jaar viel daardoor buiten de boot en dit terwijl deze doelgroep steeds minder is geïnteresseerd in drinken en roken en zich steeds meer openstelt voor ontplooiing en persoonlijke ontwikkeling. Voor deze jongeren hebben wij De Zintuigfabriek opgezet.

In De Zintuigfabriek kunnen jongeren les en intensieve begeleiding krijgen in enkele creatieve aspecten van de mediawereld. Denk hierbij aan filmen, fotografie, video-editen en muziekproductie. De begeleiders en de jongeren gaan samen zitten aan hun persoonlijke ontwikkelingsplan, zodat er doelen worden gesteld voor een bepaalde periode. Jongeren kunnen daarna vrij inlopen of een afspraak maken met hun begeleider om aan hun doelen te werken.

Daarnaast is er ook veel ruimte voor plezier, sport, gamen en vooral veel samenkomen. De Zintuigfabriek combineert hierdoor plezier, ontwikkeling en samenzijn in een project en pand. Dit alles geeft onze jongeren een streepje voor om de wereld te veroveren!