Nederlanders blijven op Facebook ondanks schandaal

Facebook heeft in Nederland nog geen last van het dataschandaal en de oproep van Zondag met Lubach om het sociale netwerk te verlaten.

Dat concludeert marktonderzoeker Telecompaper na vergelijking van gebruikscijfers van Facebook van voor en na het dataschandaal met Cambridge Analytica.

In januari, twee maanden voor het schandaal, stond de Facebook-app nog op 73 procent van alle Nederlandse smartphones geïnstalleerd. In april lag dat aantal nog steeds ruim boven de 70 procent, waardoor volgens Telecompaper niet gesproken kan worden van een significante daling.

Wel minder waardering

Zowel in januari als in april gebruikten Nederlanders Facebook gemiddeld 25 dagen per maand. De gebruiker heeft wel steeds minder waardering voor Facebook, maar die trend werd al eerder ingezet.

Telecompaper ziet de waardering van de Facebook-app onder Nederlanders al sinds eind 2016 dalen. Dat geldt volgens de marktonderzoeker voor vrijwel alle apps voor sociale media en berichten. Zo worden ook Snapchat en WhatsApp steeds minder gewaardeerd.

Bron: RTL Nieuws